Strona Glówna › Fora › INNE GRY › Starsze gry The Sims › Ulubiona seria The Sims › Odpowiedz na: Ulubiona seria The Sims
Mój ranking wygląda tak:
1. „The Sims 3”
2. „The Sims 4”
3. „The Sims 2”
4. „The Sims 1”
Nad trzecią częścią spędzałam (i nadal spędzam) najwięcej czasu. Moim zdaniem ma najlepszy klimat, daje najwięcej możliwości i pozwala na największą indywidualność – ma otwarty świat, tworzenie stylu, mnóstwo otoczeń… Wszystko też jest jakieś takie bardzo rozbudowane, przynajmniej w moim odczuciu. Czwarta część ma bardzo ładną grafikę, system emocji też jest ciekawy i jest takim „powiewem świeżości”. No i pierwszy raz można chodzić z Simami do pracy. Druga część jest fajna i dawniej spędzałam nad nią dużo czasu, ma też niewątpliwie ten stary klimat serii, ale moim zdaniem w porównaniu z następcami wypada już trochę blado. Na temat pierwszej części napiszę tylko tyle, że grałam w nią dopiero niedawno i zapewne z racji braku sentymentu zupełnie mi nie podeszła – grafika sprzed kilkunastu lat i mało możliwości mnie nie przekonały do tej gry. Ot, była dobra i „przełomowa”, ale w swoich czasach.