Strona Glówna Fora INNE GRY Starsze gry The Sims The Sims 3 Rajska Wyspa Odpowiedz na: The Sims 3 Rajska Wyspa

Hiruko
Uczestnik

Jak to w SV się nie da? Jedyne co, to chyba port trzeba najpierw poustawiać. Próbowałaś może z jakimiś poradnikami? Niedługo po wyjściu tego dodatku czytałam coś o stawianiu nowych domów pływających, nie pamiętam tylko, gdzie dokładnie (zbyt dawno to było). A, no i te pływające domy to też ulepszać można 😀 Nie wiem czemu, ale zawsze to lubiłam w TS3 – wyzwania do umiejętności – a tu się pojawia kilka bardzo unikalnych ulepszeń.

Poza pływającymi domami możesz też nurkować i znajdować masę skarbów, albo do spylenia, albo własnego wykorzystania. Mnie osobiście nie chciało się odkrywać wszystkich wysp, bo wolałam zająć się czymś innym.

O braku syrenich ogonów pierwszy raz słyszę. Ogólnie rasę wspominam dobrze, ale grałam nią tylko trochę i nie pamiętam za wiele.

Kurorty możesz rozwijać na dwa sposoby-ulepszając królicze nory lub budując ręcznie. Masz normalnie zarządzanie całym personelem-sprzątanie, obsługi barów, recepcja, a także możesz ustawić jakość jedzenia, rodzaje posiłków albo dodać, jako atrakcję turystyczną, węgle, które mają kilka stopni rozżarzenia. Kurort może mieć od 1 do 5 gwiazdek, a każdego dnia, simowie którzy z niego korzystali będą zostawiać ci podpowiedzi odnośnie jego dobrych i słabych stron.

Praca ratownika jest trochę na +, trochę na -. Dość łatwo się ją rozwija i można też łatwo sobie uzupełnić kolekcje, czy też poprawić umiejętności, ale bywa tak, że masz nagle 10 simów do odratowania i no… Nie da się, no nie da się wszystkich na czas ogarnąć, nieważne jak by się grało. I niby to tylko gra, ale te komentarze niektórych simów są na prawdę, ughh.. ;<

Dodatek wspominam bardzo dobrze i chyba nawet sobie w nim odpalę nową grę. Tak mnie naszło jakoś, jak mi przypomniałyście 😛

EDIT: Nie wiem, kto Ci zgłosił niepoprawną treść. Nie widzę tu nic niepoprawnego. Mam nadzieję, że nie będziesz miała z tego powodu problemu 🙁

😀 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😉 😊 😋