Strona Glówna Fora INNE GRY Starsze gry The Sims Jakie wady mają starsze generacje The Sims 2/The Sims 1 Odpowiedz na: Jakie wady mają starsze generacje The Sims 2/The Sims 1

Ginewra
Uczestnik

Ale w Jedynce było to samo – czas się zatrzymywał na nieaktywnej parceli. Mi akurat to nie przeszkadzało – w tamtych czasach jak tak miała gra, to tak miała mieć i kropka 😀 Bo to i tak było WOW, że zrobili coś TAK świetnego 😀 A poza tym mam taką samą opinię jak @aga5myszka.

W Jedynce wadą jeszcze było brak weekendów (jeśli mnie pamięć nie myli, to dziecko codziennie do szkoły chodziło) oraz problemy godzinowe po awansie – chodzi mi o to, że Sim mógł wrócić z pracy o któreś godzinie (zmęczony, padnięty i niezadowolony), ale jeśli dostał awans, i jego praca zaczynała się kilka godzin później niż powrót przed awansem… szedł drugi raz do pracy w ten sam dzień. Jeśli nie poszedł – ostrzeżenie. Dwa ostrzeżenia i zwolnienie z pracy. Poza tym Jedynka udowadniała, że aby się wybić, trzeba mieć plecy – jeśli nie miałeś odpowiedniej ilości przyjaciół, to mogłeś wejść szefowi w pępek, a i tak awansu nie dostałeś. A zdobywanie przyjaciół nie było takie proste jak w Czwórce – więc jak najbardziej można teraz na to narzekać 😀

No i wszechobecna śmierć – łatwo było zginąć, ale w sumie o to chodziło w tej grze: by były wyzwania 😀

😀 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😉 😊 😋