Strona Glówna Fora SPOŁECZNOŚĆ Blogi użytkowników GlossyGem – Blog o wszystkim Odpowiedz na: GlossyGem – Blog o wszystkim

Cold
Uczestnik

@GlossyGem Ja obecnie gram w RimWorld, bardzo mnie się ta gra spodobała. Oprócz tej gry, to jeszcze Age of Empires (szczególnie 2) i Heroes 4 (uwielbiam za muzykę, a i rozgrywka jest całkiem przyjemna).

RimWorld polega na tym, że prowadzisz kolonię. Wybierasz kolonistów, miejsce, gdzie założysz kolonię (np. na pustyni albo w dżungli), no i zadaniem jest przeżyć. Budujesz bazę, gotujesz posiłki, polujesz, uprawiasz rośliny, szyjesz ubrania itp. długo by gadać 😛

Age of Empires i Heroes to chyba znasz 😉

W Settlersów też grałem, głównie w 4 i pamiętam, jak denerwowałem się, że komputer rozniósł mi pół osady w ciągu 12 minut.

Grałem też trochę w Anno, ale ostatecznie mnie nie przekonała. Chociaż czasami, jak oglądam zdjęcia z tej gry, to mam ochotę powrócić, ale wiem, że byłby to powrót na chwilę, bo rozbudowałbym się i dalej nic.

Czasami gram też w Civilization 5 i 6, ale 5 bardziej mnie się podoba – przynajmniej dyplomacja jest lepsza, a nie w 6 Montezuma potępia Cię, bo mu zabrałeś pole z bananami 😛

W zoo tycoon 2 też czasami zagram, tylko bardzo irytują mnie bugi. Zwłaszcza ten, gdy wczytuję grę i nagle tygrys siedzi przy ławce, ale da się to jakoś przeżyć.

Co do Jurrasic World Evolution, to poczekam na recenzje lub w ostateczności jakieś filmiki (być może nawet Twój 😉 ), ale pewnie i tak prędzej, czy później ta gra wyląduje w moich rękach.

Ogólnie, to nie gram za dużo, ale jak mam czas, a nawet więcej tego czasu, to oprócz spędzania go na zewnątrz odpalam sobie właśnie te wymienione gry, szczególnie wspomniany na początku RimWorld 😉

😀 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😉 😊 😋