Strona Glówna › Fora › THE SIMS 4 › Dodatki › Wiejskie Życie od EA › Odpowiedz na: Wiejskie Życie od EA
Pakiet rozgrywki to ma być, więc nie spodziewam się cudów+postać nadnaturalna 😉
Okolica + zwierzaki gospodarcze byłyby dla mnie w sam raz. O ile okolica byłaby wiejska i opieka nad zwierzakami dopracowana – by np. kury biegały po ogrodzonym terenie, a nie tylko koło kurnika. A że biegałyby po terenie, to Sim powinien mieć czynność „szukaj jajek” 😀 Powinno być też zróżnicowanie kur i jajek – żeby ceny były różne, ale żeby na przykład trzeba było dłużej czekać na te bardziej wartościowe jajka: chociażby te zielone jajka, albo przepiórcze, a co za tym idzie – inaczej wyglądające kury, które właśnie taki rodzaj jajek dają.
Skoro mamy mieć pory roku, to takie krówki powinni skomplikować – i o ile w letnich porach zwierzaka można wyprowadzić na trawę, to na zimę trzeba zadbać o siano, więc albo zakup, albo wcześniejsze koszenie trawy i suszenie na siano. Chociaż wiem, że tu popłynęłam i się pewnie skończy na wyciąganiu karmy „z kieszeni”.
Nie wiem co chcą ze świnkami zrobić – nie kojarzę ich ze Store, nie dają też nic na sprzedaż (żadnych jajek, czy mleka), a nie wydaje mi się, by EA zdecydował się na rzeźnię w swojej grze. No chyba że zrobią jak w Sunset Valley i świnki dostarczać będą trufle.
A owce powinny oddawać runo 😀 Tylko nie wiem, na co komu runo w tej grze, bo co? Tkaniny zrobisz? Na ubrania, które są za darmo? Na zasłony/kotary, których modyfikować nie można? Albo na dywany, które też są narzucone? Więc owieczki odpadają.
Co do „postaci nadnaturalnych”, to bym proponowała np. kunę (skoro lisa już mamy), która będzie mogła kury podkraść, o ile nie zadbamy o ich bezpieczeństwo (pewnie jakieś alarmy, skoro pies nie może mieć budy, więc i pewnie nie można go sprowadzać do roli pilnowacza domu). Tyle tylko, że złodziei nie mamy, więc skoro nikt nam domu nie okradnie, to pewnie też nikt na kury nie zapoluje, w końcu to takie… brutalne i niemiłe.