Strona Glówna Fora THE SIMS 4 Dodatki Wiejskie Życie od EA Odpowiedz na: Wiejskie Życie od EA

Hiruko
Uczestnik

@Loui Zgodziłabym się z Tobą, gdyby mowa była o koniach. Jeżeli chodzi o krowy, to co chcesz nimi robić? Jak dla mnie zwierzęta gospodarskie mogłyby być na zasadzie boksu z pastwiskiem i stanowiskiem. Boks na zimę i jesień zamiast pastwiska (wtedy siano, słoma) oraz ogólnie do spania dla zwierząt, stanowisko do zbierania przedmiotów.

Do boksów (i dla koni i zwierząt gospodarskich) widziałabym też ulepszenia, ale na nieco innej zasadzie. Zamontowanie nie byłoby trudne, ale za to trzebaby je samemu wykonać (mamiętacie ten quest z TS3, gdzie robiliśmy maszynkę dla robota, co by był ludzki? coś na tej zasadzie). Koniec końców, warsztat mamy.

Kontynuując o zwierzętach gospodarskich, ja widziałabym tam kury i kaczki do drobiu. Ale również kury do  jaj po prostu jadalnych, a z kaczych by można też robić pisanki na „wilkanoc”. Krowy i świnie po odpowiednio mleko–>ser i mięso oraz świnki do mięsa i trufli (które by znajdowały randomowo np. 1-5 trufli po opcji „szukaj trufli na pastwisku”). Ale tych kaczek to pewna nie jestem :/

Konie by mogli zrobić jak w TS3: podstawowe umiejętności, grywalne, zawody na odpowiedniej parceli, OJ i ZJ, czystości rasowe, dziedziczenie um itp. Ewentualnie mogliby dodać coś z woltyżerki, ale to niekoniecznie, o ile zrobią resztę OK.

Chętnie zobaczyłabym farmy, ale nie na własnej parceli, a jako osobne parcele. Coś jak publiczne farmy, gdzie by się ją dzierżawiło na jakiś czas i wtedy robiło z nią, co chciało. Do siania bym widziała ze 2-3 rodzaje zbóż do nektaru oraz masowe wysiewki wszystkich roślin, przy zaznaczeniu ilości wymaganych nasion/roślin na wysiew. Z tego powodu widziałabym na tych farmach trzy różne rodzaje pól uprawnych.

Maszyn rolniczych nie widzę. Dlaczego? „A gdzie te rowry, te samochody? I co tu robi rakieta?!” – priorytety Twórców ;}

W sumie, to jak się nad tym zastanawiałam, to dużo więcej mi przyszło do głowy, ale teraz mnie palce bolą, więc dopiszę innym razem lub jak mi się przypomni 🙂

😀 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😉 😊 😋