Strona Glówna › Fora › THE SIMS 4 › Porozmawiajmy o grze › Rok 2019 › Odpowiedz na: Rok 2019
Szczerze powiem, że mam duże wątpliwości co do wydania The Sims 5. Czwórka na tą chwilę jest już bardzo obszerna i patrząc na ewolucję poprzednich wersji nie wiem czy twórcy zawracaliby sobie głowę kolejnym rozszerzeniem, kiedy obecne wygląda jak wygląda. Czwórka może i ma dobrą optymalizację i w estetyczną grafikę, ale jest mocno zbugowana. Na chwilę obecną mamy 5 dodatków a w poprzednich odsłonach bywało ich około 8 lub więcej. W czwórce odstępy czasowe pomiędzy dodatkami wypełnia się pakietami i akcesoriami. Dodatkowo mamy co miesiąc aktualizacje i sezonowe wydarzenia (zbieranie jajek, czaszek). Czwarta odsłona liczy sobie już cztery lata i myślę że spokojnie dałabym jej jeszcze drugie tyle, żeby całkiem zamknąć temat czwórkowy i pomyśleć o jakiejś kolejnej nowości.
Poza tym wydaje mi się, że z biegiem lat cały proces tworzenia i wydawania gier staje się coraz bardziej skomplikowany, ponieważ trzeba przebić gry już dostępne na rynku, zaskoczyć nowościami, być otwartym na opinie i sugestie graczy i przede wszystkim zarobić na grze możliwie jak najwięcej. Poza tym EA i The Sims to są już dobrze znane marki, które nie mogą pozwolić na wydawanie całkowitych bubli, bo nie zarobią ani grosza. No i zostaje jeszcze kwestia sprzętów. Jak zrobić dobrą, rozbudowaną grę, która nada się zarówno na PC, laptopy, komputery Mac i konsole? Powiedzmy sobie szczerze czwórka nie jest idealna ale ma dobre silniki gry, o wiele lepsze niż jej poprzedniczki.