Strona Glówna Fora SPOŁECZNOŚĆ Pogaduszki Porównujemy: TS1 vs. TS2 vs. TS3 vs TS4 Odpowiedz na: Porównujemy: TS1 vs. TS2 vs. TS3 vs TS4

Nierozlaczka
Uczestnik

UI

• The sims 1-  nie jest jakiś mocno skomplikowany, lecz ma trochę nie potrzebnych funkcji
  • The sims 2- jeden z trudniejszych w obsłudze, by znaleźć coś trzeba było trochę się wysilić, co jest wielkim plusem.
  • the sims 3- nie miałam z nim do czynienia i mało kiedy go widzę, według mnie jest nudny i trochę uproszczony, ale jak mówię to tylko moje spostrzeżenia.
  • the sims 4- odbiega od innych, przez co oceniam go z innej perspektywy. Zabrakło wspomnień co kiedyś dla mnie było plusem, ale teraz bardziej niż kiedyś kocham patrzyć co robił sim, ile razy ugotował nie dobrą potrawę, z kim pocałował się po raz pierwszy, albo co robił zanim zaczęłam nim grać, niby mamy statystyki, ale to nie to samo
  • the sims 4 olympus- średni, jak dla mnie przypomina grę mobilną, dobrze, że nie weszła ona w życie.

Podsumowanie: wygrywa the sims 2

MROCZNY KOSIARZ

• the sims 1- jak na tamte czasy jest ok, podoba mi się motyw tych wychodzących kości.
  • the sims2- miał fajną animację, a wygląd też nie był najgorszy
  • the sims 3- troszkę drętwy, bez tego czegoś. Może i był fajny, ale jak pisałam wcześnie nie miałam większego do czynienia z 3.
  • the sims 4- mroczny kosiarz to dla mnie taki śmieszek heheszek, można go spotkać w parku, a do tego twórcy nie zapomnieli o tablecie, który jest dodaniem czegoś nowoczesnego, a zarazem (teoria spiskowa, która narodziła mi się w głowie) ostrzeżenie, że chodzenie wszędzie z telefonem (przeglądanie go cały czas, nawet przechodząc przez ulicę) grozi śmiercią. A przy tym ma króliczka lodówkowego przy pasku

Podsumowanie: wygrywa dwójka, a zaraz po niej czwórka

SIMOROŚL

• the sims 2- hmm, te simorośle są bardzo fajne i nie mają jakiś większych błędów, sposób zmieniania się w nie jakiś ekscytujący.
  • the sims 3- sposób przemienienia się w nią, jest na plusiku, specjalne ubrania w CASie są kolejnym super pomysłem. Do tego ten wygląd
  • the sims 4- na serio? Wielki krok w tył, a zamiast teraz dodać to w dodatku cztery pory roku, EA to lekceważy. Może za kilka lat wyjdzie pakiet rozgrywki: Simoroślowe życie ,ale wątpię. Gdy były dostępne to zmiana koloru fryzury była czymś okropnym, i na minusie.

Podsumowując: The sims 3 wygrywa

Ps. Kiedy następne porównanie

😀 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😉 😊 😋