Strona Glówna Fora THE SIMS 4 Porozmawiajmy o grze The Sims 4 a inne gry Odpowiedz na: The Sims 4 a inne gry

Cold
Uczestnik

Gdyby TS4 była pierwszą częścią w historii to:

+ Galeria

+ Tryb budowania

+ CAS

+/- Wielozadaniowość (przez nią, Simowie się „zacinają” przynajmniej u mnie tak było)

+ Grafika

+/- Emocje – gdyby były od początku na pewno zostałyby później rozwinięte z każdą częścią

– Zbyt łatwe pozyskiwanie przedmiotów, umiejętności, awansów

– Odstępstwa od symulatora życia (m.in. znajdowanie pracy, rozmowa rozgniewanego Sima)

– Braki, których nikt by się nie spodziewał (jak np. wspomniany kiedyś na stronie strażak 😉 )

– Mało cech dla Simów – dla mnie 3 cechy i JEDNA dla dziecka, to stanowczo za mało (pomijam cechy-nagrody)

– „Teleportacja” Simów (dom-telefon-klik-bar)

– Brak wyzwań, drobnych zadań, np. upiecz 3 porcje ciastek o doskonałej jakości

+/- Szybkie ładowanie gry (Ja akurat miałem z tym problem, w takim sensie, że gra się crashowała. Pomijając fakt, że komputer miał dobre parametry, więc nie było mowy o tym, że „może masz za słaby sprzęt)

– Brak postępu historii, losowych zdarzeń wśród niesterowanych Simów

– Brak interakcji z wieloma przedmiotami z wyjątkiem interakcji „oglądaj/podziwiaj”

– Irytujące zachowania Simów, np. ciągły jogging

– Uprzedmiotowienie niemowlaków

– Dłuuuugie spożywanie posiłków przez Simów (posiłek trwający ponad 2 godziny, bo Sim się śmieje nie wiadomo z czego)

+ Ciekawe animacje

Jako minus można też napisać polityka EA, ale tutaj byłoby tych minusów zbyt dużo 😉

W sumie ciężko jest określić „gdyby TS4 była pierwszą częścią”, ale takie mam odczucia. Niektóre mogą się nie zgadzać i może są naciągane. Jak chcesz, to sam oceń @vince1994 😉

Taka moja ocena, pewnie nie wypisałem wszystkiego, bo na szybko 😛

😀 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😉 😊 😋