Strona Glówna Fora SPOŁECZNOŚĆ Galeria dzieł Dzieła mniej i bardziej udane by Mandraghora Odpowiedz na: Dzieła mniej i bardziej udane by Mandraghora

Mandraghora
Uczestnik

Hejka! Dzisiaj zaprezentuje mój domek z ts4, który budowałam już dość dawno temu.

Niestety mój poprzedni post zniknął i mimo że napisałam o tym tydzień temu w temacie: ,,Wpis się nie dodał? Zgłoś to!”, to nadal nie dostałam żadnej odpowiedzi. 🙁 Może powinnam o tym napisać na kontakt DOTSim? No, ale przepraszam za to  ironizowanie.

Autumn Dream to XIX/XX-wieczny budynek porośnięty bluszczem na samym skraju Windenburga.

Jest odwzorowaniem pewnego budynku z rzeczywistości, co prawda tylko z zewnątrz, ale gdy na niego patrzę przynosi ze sobą ciepłe wspomnienia. ? Dlatego ma tak ciekawą bryłę (sama bym takiej nie wymyśliła 🙂 ) i dość pusty ogród.

Wnętrze domu starałam się zrobić w stylu Biedermeier. Tak sobie wymyśliłam i potem męczyłam się by wyłuskać jak najlepsze przedmioty z ts4. Oto co mi wyszło:

Parter

Piętro

Strych

Piwnica

Styl Biedermeier to głównie styl wnętrz i według mnie raczej niezbyt urokliwy. Charakteryzuje się mdłą, jasną kolorystyką: głównie żółcie, beże, jasne zielenie i dość jasne drewno. Występują tam pasiaste lub kwieciste tapety. Stawia się w nim na wygodę i użyteczność (oczywiście jak na XIX w.) oraz zdobi pomieszczenia masą bibelotów z wielu stron całego świata. Występował od 1815 do 1848 w głównie Niemczech i  Austrii.

Hol wejściowy:

Salon bez telewizora, za to z fortepianem:

Jadalnia z barkiem:

Lustrzana łazienka na dole:

Na piętro wchodzimy po schodach. Powstało tu takie dziwaczne miejsce, do którego nie da się dojść, ale postanowiłam je jakoś udekorować. Dlatego mamy tu fotel, obraz i roślinkę, która, gdyby nie była w Simsach, uschłaby. 🙂

Gabinet znalazł miejsce w korytarzu:

Pokój córki:

Własna łazienka przy pokoju dla dziecka:

Główna sypialnia:

Prywatna łazienka przy sypialni:

Strych z nieużywanymi już rzeczami:

Piwnica, w której znajduje się kuchnia:

Pralnia:

W piwnicy znajduje się też sypialnia dla lokaja:

Własna łazienka dla lokaja:

Mam nadzieje, że podoba się wam moja próba odwzorowania historii w grze. Czy próbowaliście kiedyś coś takiego? Ja starałam się jak najlepiej uchwycić ducha epoki. Dom jest funkcjonalny, ale raczej ciężko jest grać bez większości elektronicznych przedmiotów. 🙂 Znajdziecie go w mojej simsowej galerii: Si_sebol

😀 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😉 😊 😋