Strona Glówna Fora SPOŁECZNOŚĆ Blogi użytkowników Cziillowy blog by laiczi Odpowiedz na: Cziillowy blog by laiczi

Laiczi
Uczestnik

26.12.18 r.

Część z życia: Hej! Dawno mnie tu nie było ,chociaż pewnie wiecie po co to piszę – jeśli nie to oznacza, że albo jesteście nowymi użytkownikami, albo nie byliście ostatnio aktywni 😛 Cóż: święta, święta i po świętach jak to się mówi. Trochę w tym prawdy, bo zwykle szykujemy się na nie bardzo długo, a później nagle znikają. Jednak niektórzy choinki trzymają nawet do marca 😀

No właśnie – choinka – jaką macie/mieliście? a może w ogóle z niej zrezygnowaliście? Ja w tym roku mam wielką choinkę jakiej jeszcze nie było w moim domu. Jest, ona udekorowana głównie w odcieniach czerwonego, z elementami białego, srebrnego i kilku innych kolorów w pojedynczych miejscach. Znalazło się na niej też kilka pierniczków.

A co dostaliście pod choinkę? Rózgę, czy coś przyjemniejszego? Ja próbowałam prezenty otwierać od najmniejszego, ale nie wiem czy mi wyszło 😛 Największy zaciesz do tej pory mam z ukulele. Ogłaszam wszystkim, że KOCHAM ten instrument! Bardzo łatwo można nauczyć się na nim grać i ma przyjemne, niebanalne brzmienie (przynajmniej dla mnie).

Moim kolejnym zimowym upodobaniem  są świeczki, i w tym ogień. Świeczki zawsze chciałam mieć w pokoju i od czasu kiedy mam przykrytą wykładzinę mogę je palić ile chcę. A przynajmniej, póki się nie skończą 😛 Właśnie, ogień. Zauważyłam, że uwielbiam patrzeć na spalającą się zapałkę. Uwielbiam go rozpalać i przepadam za układaniem ognisk – chyba tyle w tym temacie.

Życzę wam wszystkim udanego sylwestra i obfitego nowego roku! A jeżeli ktoś dotrwał do tego momentu i przeczytał cały ten mój nudny monolog to ślę mu szczególnie wyjątkowe pozdrowienia. Możecie też podzielić się tutaj swoimi świątecznymi przeżyciami, prezentami, czy cokolwiek ze świętami związanym – chętnie sobie poczytam!

😀 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😉 😊 😋