Strona Glówna › Fora › THE SIMS 4 › Problemy techniczne › Problem z zachowaniem zwierząt › Odpowiedz na: Problem z zachowaniem zwierząt
@bluesocks , nie spotkałam się z takim błędem na AHQ, ani na części polskiej, ani na amerykańskim answers (jestem tam doradcą zatwierdzonym przez EA).
Błędy w grze bez żadnych modów także się zdarzają, niektóre z nich występują losowo i u nielicznych graczy. Możemy je zminimalizować poprzez poprawne zapisywanie gry.
Gra zapisywana według zwyklej opcji zapisz po jakimś czasie może generować błędy, gdyż nadpisuje jeden zapis(save) nad drugim. A już opcja zapisz i wyjdź jest niedopuszczalna (twórcy powinni usunąć ją z gry), bo niemal za każdym razem generuje błędy.
Jedyną dobrą opcją zapisywania gry jest Zapisz jako, gdyż dzięki tej opcji każdy saves (sejw) zapisuje się osobno i gdy pójdzie coś nie tak to zawsze można wrócić do poprzedniego zapisu gry.
Moja rada jest taka:
1. Rodzinę w której występuje ten problem przenieś na inną parcelę i sprawdź, czy tam też wystąpi ten błąd. Jeżeli nadal będzie to spróbuj tzw. czystego rozruchu gry, czyli:
1. Zapisz tę rodzinę do Biblioteki, a następnie wyślij ją do Galerii.
2. Napraw grę na Origin, następnie wyloguj się .
3. Do folderu gry znajdującego się w Moich Dokumentach dodaj jakąś nazwę, np: The Sims 4 – stara gra.
4. Zaloguj się na Origin i włącz grę – utworzy się całkiem nowa gra, a w moich Dokumentach powstanie nowy folder gry.
5. Do tej gry wejdziesz przez CAS, więc tam od razu pobierz sobie swoją rodzinę z Galerii, (będzie miała zachowane wszystkie umiejętności z poprzedniej gry, oraz poziom pracy).
6. Wprowadź rodzinę do jakiegoś domu EA i sprawdź, jak teraz zachowują się zwierzaki.
Pozdrawiam. 🙂