Strona Glówna › Fora › SPOŁECZNOŚĆ › Wyzwania i zadania › Wyzwania forumowe – dyskusja ogólna › Odpowiedz na: Wyzwania forumowe – dyskusja ogólna
@Ginewra – W tym przypadku nie masz racji. Trochę wyjaśnienia. Pozy służą jedynie do robienia zdjęć i zaraz po ich zrobieniu wyjmuje się plik z gry.
EA takie zdjęcia dopuściła i nie oznacza ich kluczykiem „obiekty zmodyfikowane”, gdyż w żadnym stopniu pozy Simów w Galerii nie ingerują w ich pliki, a tym samym, w grę graczy, którzy pobiorą sobie – tak sfotografowane Simy – do swoich gier.
———————————————————————————————————————————————————————————————-
Natomiast owszem, oznaczyła kluczykiem zdjęcia domów, gdyż gracz pobierając taki dom z Galerii, pobiera równocześnie zmodyfikowane pliki – gdyż twórca takiego domu, chcąc pokazać go z jak najlepszej strony najpierw jego oryginalne pliki umieszcza w programie Sims 4 Tray Importer, a tam podmienia oryginalne zdjęcia na swoje, następnie tak zmodyfikowane pliki domu zapisuje do Biblioteki i wysłać do Galerii.
——————————————————————————————————————————————————————————-
To nic osobistego @Ginewra, ale z całym szacunkiem, warto poznawać różne możliwości, jakie daje nam gra.
To się potem przydaje w codziennym życiu… umiejętność obsługi programów graficznych, wiedza – jak zmienic rozmiar zdjęcia, jak go zmienić, jak zmienić rozszerzenie plików z pgn, na jpg – co jest wazne w przypadku forów… wiedza na temat programów do gry, oraz innych możliwości, jakie w końcu daje nam – nie kto inny, jak – EA.
Myślę, że wprowadzając Galerię , EA chciała ułatwić graczom przesyłanie ich dzieł, a przy okazji zrobiła im krzywdę. Młody gracz w tym momencie nie musi się uczyć niczego nowego, Galerię ma na wyciągniecie ręki (pod warunkiem, że podczas rejestracji na Origin wpisze sobie odpowiedni wiek, takich graczy jest bardzo dużo w Galerii).
Dlatego próbując wyrównywać „straty” wprowadzili program #EAGameChanger, nagradzając najlepszych blogerów (w tym twórców CC), najlepszych Youtuberow, etc…
Mam nadzieję, że trochę wyjaśniłam różnice…..