Strona Glówna Fora SPOŁECZNOŚĆ Galeria dzieł Claydzieła Odpowiedz na: Claydzieła

Claymora
Uczestnik

Sul sul!

Tak jak zapowiedziałam w poprzednim poście, z którym były same problemy

(bawił się niczym magik – w znikanie) postanowiłam stworzyć Kornelię Styl – stylistkę.

Kornelia… była dla mnie wyzwaniem. Nigdy bowiem nie tworzyłam tak zwanego

„pustaka” lecącego jedynie na simoleony. Ale jak to się mówi, w końcu musi być ten pierwszy raz.

Historia Kornelii jaka mi się nasuwa to życie jak w bajce. Urodzona w zamożnej rodzinie.

Nigdy nie brakujące spełnianie zachcianek i kosmiczne wymagania względem innych.

Dodatkowo traktowanie wszystko z góry – niczym księżniczka. W końcu firma tatusia

bankrutuje i życie postanawia ją ukarać. Traci wszystko. Jako nastolatka jest zmuszona

skończyć szkołę używając mózgu, a nie wpływów rodzinnych. W końcu jakimś cudem

zdaje egzaminy i szykuje się na praktyki. Wybiera kierunek stylistki i o dziwo mając

wyczucie gustu idzie jej dobrze. Zdobywa nagrody. Wraca małymi krokami na dawny piedestał.

Nie ucząc się na błędach tatusia, źle obraca swoimi oszczędnościami – zdecydowanie

za dużo wydaje na upiększenia i drogie życie (na które ją nie stać). Żyjąc jedynie na

pokaz, oczekuje okazji na bogate zamążpójście. Po latach trafia na Pawełka,

zmieniającego swoje przyzwyczajenia. To idealna okazja, więc zarzuca sieć. Z powodzeniem.

Pawełek jest cały jej – tak samo jak dostęp do jego konta.  Ot historia Kornelci ^^

To jedynie stroje codzienne. Wydały mi się najbardziej interesujące do pokazania.

Kornelia cała została stworzona z podstawki oraz dodatku miejskie życie.

GALERIA – KORNELIA STYL

Dagg Dagg!

😀 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😉 😊 😋