Strona Glówna › Fora › SPOŁECZNOŚĆ › Blogi użytkowników › The Fox Queer Eye › Odpowiedz na: The Fox Queer Eye
Hej @PanLis, 🙂
W galerii nie ma CC, gdyż są to pliki package, a takie nie zapisują się razem z domem do Galerii. Gdy pobierzesz sobie z Galerii taki dom z kluczykiem do swojej gry to będzie „goły”, czyli nie będzie miał okien, drzwi, ani mebli w środku. Część z tych CC gra może losowo zamienić na meble z podstawki.
Natomiast gdy pobierzesz do gry dom z TSR, to pod nim znajdziesz wszystkie adresy CC, najpierw musisz je pobrać do folderu Mods, a dopiero potem pobierasz dom i rozpakowujesz go (jego pliki) do folderu Tray.
Opisywanie plików CC to nic innego, jak podawanie nazwy jego twórcy , nazwy obiektu lub zestawu CC oraz bezpośredniego adresu , gdzie można pobrać ten obiekt, lub cały zestaw do swojej gry.
To wszystko jednak robisz, gdy chcesz taki dom opublikować gdzieś w necie, np. na TSR.
Na TSR nie ma zakładki pokoje, gdyż to jest tylko część domu, a TSR płaci swoim najlepszym artystom , z tytułem Featured Artist (FA) – za całą pracę.
Ponadto taki pokój łatwo „ukraść, gdyż po postawieniu na działce (w domu, który budujesz) w grze i ponownym opublikowaniu tak zbudowanego domu w Galerii, będzie widniał tylko Twój podpis, jako jedynego twórcy domu. Dlatego ja nigdy nie publikowałam w Galerii pokojów.
W przypadku zabawy na forum, gdzie będziesz tylko pokazywał zdjęcia, ale nigdzie nie opublikujesz takiego domu, nie musisz podawać opisów CC, chyba, że jakiś forumowicz o to poprosi, bo będzie chciał pobrać takie CC do swojej gry. W takim przypadku też nie musisz, jedynie możesz spełnić prośbę. 🙂