Strona Glówna Fora SPOŁECZNOŚĆ Wyzwania i zadania Sim tygodnia #3 Odpowiedz na: Sim tygodnia #3

Juliet
Uczestnik

Sul sul!

Oto moja druga połówka dla pana Pawła.

Imię: Maggie LiBanana

Cechy: Kumpelka, Dziecię wysp, Perfekcjonistka + Esencja smaku

Aspiracja:Wirtuozka kuchni

Historia: Kilka dni po przybyciu na wyspę pan Paweł postanowił zapisać się na kurs tańca Hula. Pobudzony i pełen dobrych myśli wyprał się w poniedziałek na pierwszą lekcję. Niestety, wbrew jego oczekiwań lekcja okazała się straaasznie nudna. Pan Paweł spędził pierwsze 20 minut na granie z małymi dziećmi w 'kto pierwszy ten lepszy’, a następnie musiał wysłuchiwać przez 15 minut wykładu na temat stroju i bezpieczeństwa. Gdy opuszczał salę (z postanowieniem że już nigdy tam nie wróci), niefortunnie na schodach wpadł na śliczną dziewczynę. Była ona jedną z tutejszych mieszkanek. Od razu między nimi coś zaiskrzyło. Na pierwszym spotkaniu dziewczyna opowiedziała Pawłowi swoją historię. Oto jej najciekawsze fragmenty:

”Nazywam się Maggie i mieszkam tu odkąd pamiętam. {…} Nie jestem zbytnio lubiana, ze względu na mój wygląd i moją rodzinę. Mój tata jest szamanem, a to zawód który nie cieszy się tutaj dobrą opinią. Moja mama dorabia jako ratownik, choć wstyd się przyznać że nie ma do tego żadnych uprawnień. Ja sama nie mam pracy, chociaż zdarza mi się podejmować prace dorywcze. {…} Ludzie nie zawsze akceptują mój wygląd, ale mi się on bardzo podoba. Jestem dumna z tego, że tak wyglądam i w ogóle mi to nie przeszkadza. {…} Kocham jeść i gotować. W przyszłości planuję  założyć własną restaurację. {…} Mieszkamy niedaleko stąd. Może chciałbyś mnie kiedyś odwiedzić? {…} A ty? Może opowiesz coś o sobie?”’

Rozmowa ciągnęła się godzinami, lecz o nie było jedyne wielogodzinne spotkanie Pawła i Maggie. Po kilku tygodniach ogłosili, że oficjalnie są razem i planują w przyszłości się pobrać. Paweł, wykorzystując swoje dawne znajomości, pomógł Maggie znaleźć dofinansowanie i miejsce na jej przyszłą restaurację. Zamieszkali razem i żyli dłuuugo i szczęśliwie. ?

A teraz kilka zdjęć Maggie:

😀 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😉 😊 😋