Strona Glówna › Fora › SPOŁECZNOŚĆ › Blogi użytkowników › The Sims: Claystorie › Odpowiedz na: The Sims: Claystorie
Sul sul!
Wheee! Bardzo mnie to cieszy ArtSim
Praca nad historią Endymiona idzie pełną parą. Mam nadzieję, że jeszcze udaje mi się tworzyć kryminalny nastrój owiany tajemnicą. Jeśli nie, to wiedzcie staram się.
Niestety z dalszej części pamiętnika nie dowiedział się nic o Vladislausie, prócz przypuszczeniach Marii na temat przesyłanych simoleonów bardzo systematycznie z pozdrowieniami od ?dobrodusznego?. Czuła, że brat czuwał nad nią oraz jej rodziną. Ciekawym wątkiem okazała się również miłość do swojego synka ? Endymiona. I właśnie tutaj nastolatek zakończył czytanie. Zamyślił się, a jako że do głowy przychodziły mu dość dziwne przypuszczenia, postanowił zajrzeć do drzewa genealogicznego Straudów pchany przeczuciem. Odnajdując strasznie długi pergamin spokojnie schodził coraz niżej kierując się spokojnie po gałęziach idących od Marii. W pewnej chwili oniemiał. Znalazł tam swoich krewnych oraz ojca i matkę, jak i widocznie dopisanego siebie. Zrozumiał, że jest potomkiem Straudów, więc również w jakimś sensie był rodziną Vladislausa.

Znając prawdę powrócił do chęci rozmowy z opiekunem. Chciał coś zrozumieć. Czy dobra wola wobec niego nie jest dziwną zachcianką starego wampira? Czyżby Straudowi naprawdę zależało na rodzinie? Miał tyle pytań. Za nim jednak postanowił spróbować z nim porozmawiać, usiadł spokojnie w koncie biblioteki uśmiechając się do siebie. W końcu nie był sam, miał jakąś rodzinę. Poznał nawet swoje korzenie, czego niektórym nigdy nie udaje się odkryć. W jakimś sensie szczęśliwy zaczął zastanawiać się nad wielką niewiadomą jaką był opiekujący się nim wampir.
Pod wieczór idąc do niego z głową zapchaną pytaniami. Gdy ten nie odpowiadał na pukanie w drzwi komnaty, Endymion postanowił użyć ostatecznej broni, którą zdobył ? zapytał o Marię. I wtedy wampir zareagował. Wychodząc ze swej krypty dość niezadowolony kierując się do pokoju z organami piszczałkowymi. Grając mroczną melodię postanowił najpierw uspokoić się, po czym opowiedzieć w paru zdaniach o swojej przeszłości.
Jak swoją historię przedstawi Staud? Czy naprawdę został piratem? Jak stał się wampirem?
Ciąg dalszy oczywiście nastąpi…
Spodziewaliście się, że Staud jest bardzo dalekim krewnym Endymiona?
Co myślicie o Marii?
Dagg dagg!