Strona Glówna › Fora › THE SIMS 4 › Dodatki › Co sądzisz o The Sims 4 Uniwersytet? › Odpowiedz na: Co sądzisz o The Sims 4 Uniwersytet?
Po dłuższym ograniu myślę, że jest to jeden z ciekawszych dodatków, które zostały wydane do gry The Sims 4. Bardzo podoba mi się tryb tworzenia Sima (ładne, na czasie i przede wszystkim przydatne ubrania, które idealnie nadają się i dla młodych dorosłych, ale także dla nastolatków, a nawet emerytów) oraz tryb budowania, dzięki któremu w interesujący sposób możemy zaaranżować pokoje naszych nastoletnich i dopiero co wchodzących w dorosłe życie Simów. Jeżeli chodzi o samą rozgrywkę, to wielkim plusem jest poziom trudności. Dodatek naprawdę nie jest łatwy, a ukończenie całych studiów wymaga od nas sporo pracy i poświęcenia. Na plus również większa różnorodność w sposobie otrzymywania oceny końcowej. Nie jest tak, jak w poprzednich częściach, że wystarczy zaliczyć jeden egzamin końcowy lub napisać pracę semestralną i koniec. Tu należy troszkę bardziej się przyłożyć pisząc jednocześnie pracę semestralną, zdając egzaminy i dodatkowo przygotowując prezentację. A do tego jeszcze zadania domowe i zakuwanie przy komputerze lub książkach. Warto wspomnieć także o organizacjach (w tym o tej tajemniczej, aby do której się dostać trzeba nieco pogłówkować). W sumie jedyną rzeczą, do której mógłbym się przyczepić jest wygląd akademików, które wg mnie mogłyby wyglądać nieco lepiej, ale to możemy sami zmienić oraz do współlokatorów, którzy w niektórych akademikach zostają połączeni z naszą rodziną. Żałuję również, że nie ma więcej miejsc, w których nasi podopieczni mogliby się wyluzować po stresujących zajęciach, ale od tego mamy możliwość przemieszczania się między różnymi światami, więc to nie problem, aby wyskoczyć na dyskotekę do Windenburga, czy na karaoke do San Myshuno.
Moja ocena w skali szkolnej: -5
Aaaaa i jeszcze +100 pkt za moje ukochane siostry Przyjemniaczek z Dwójeczki hahaha… <3