Strona Glówna › Fora › STRONA I FORUM › Błędy, sugestie i prośby › Nowe DOTsim – Błędy i sugestie › Odpowiedz na: Nowe DOTsim – Błędy i sugestie
Błąd wyświetlania menu – kosmetyka.
Jak się najedzie na „Publikacje”, to na żółtym menu brakuje białej kreski między opcją „Rozrywka”, a „Aktualizacje gry”.
Menu ciąg dalszy – też kosmetyka, ale nie tylko…
Po najechaniu na „Publikacje”, a następnie na „Wybierz Kategorię”, to jest problem, by zjechać na to menu, które się pokazuje (a które kompletnie nie pasuje do stylistyki reszty menu – tu się kryje właśnie kosmetyka 🙂 ). Jak tylko przejdę na to surowe menu, to całość mi znika. Poza tym, jak pisałam ten tekst, to chciałam upewnić się co do nazwy opcji i… nie rozwinęło mi się to surowe podmenu. Dopiero po kliknięciu – nie wiem, czy to problem, że focus był na ramce do odpowiedzi, ale podmenu się nie rozwinęło po samym najechaniu.
W każdym razie – nie da się wybrać kategorii. A jeśli jest to ważne – testuję na komputerze, co chyba stało się jasne, jak zaczęłam pisać o klikaniu 😀
To podmenu działa tak samo, nawet jak się wejdzie w jakiś konkretny temat, np. w „Modny Piątek” – mam wtedy wypisane „Modny Piątek (57)”, a podmenu zachowuje się cały czas tak samo.
Warning „font awesome”
Ten sam warning, co mi się pojawił przy dodawaniu zdjęć, pokazuje się cały czas, jak się wejdzie w opcję „Regulamin konkursów”. Tak samo jest z „Polityką prywatności”.
Blogi i aktywność
Czy rzeczywiście, jak wejdę w tę zakładkę, to mam widzieć co się dzieje u mnie zamiast być „jak Bella Ćwir i dowiedz się kto, co, z kim, jak i gdzie.” Spodziewałam się, że albo będzie tu najnowsza ogólna aktywność (w sensie ludzie w formie kafelek i po kliknięciu można sprawdzić, co dodali), albo tylko znajomych (i jak wcześniej – znajomi w kafelkach i po kliknięciu…).
Ok, po przyjrzeniu się, widzę, że aktywność dotyczy i znajomych i obcych i mojej… Ale po co ta moja? Ją mogę sprawdzić we własnym profilu (co jest ciekawe, nie powiem, zwłaszcza że mogę dotrzeć do swoich komentarzy i na forum i na stronie głównej 😀 ), a tu bym jednak wolała zobaczyć, co robią inni, zwłaszcza że opis linku właśnie to sugeruje.
I tak, widzę, że jak się kliknie „Moi znajomi”, to mam tylko i wyłącznie znajomych. Ale nie działa to przy „Wszyscy użytkownicy”.
Prywata
- Osobiście wolałam, jak nowości były od lewej do prawej, zamiast w postaci kafelków. No ale to żaden błąd, tylko moje osobiste odczucia… Jedynie mogę liczyć, że więcej osób będzie chciało tak jak ja 😀
- Czy ja mogę mieć zamiast „Uczestnik” to „Wieczna Maruda”? 😀
- Osobiście cieszy mnie niezmiernie, że widzę w poście „ol”, „li”, „strong”, czy „img”. Bardziej to do mnie przemawia, niż już sformatowane napisy 🙂 Chociaż szkoda braku podglądu zdjęcia przed wysłaniem postu… Ale – coś za coś 🙂