Strona Glówna › Fora › SPOŁECZNOŚĆ › Blogi użytkowników › Fotostory Kasiuni ♥ › Odpowiedz na: Fotostory Kasiuni ♥
Olimpia postanowiła zachować podstawowe środki ostrożności przeciw Wampirom – czosnek. Wiedziała dobrze, że ani Vlad ani Cal ich nie znoszą.. nie przypuszczała nigdy, że będzie musiała bronić się przed tym którego kocha od lat…

Z samego rana, Oli znalazła dziwną kartkę przyczepioną na drzwiach, kartka ewidetnie zawierała adres- ” Glimmerbrook, dom za mostem”. Olimpia wzięła prysznic i ruszyła. Odnalazła wskazany dom i gdy miała pukać do drzwi usłyszała „Wejdź Kochana!”. Drzwi otworzyły się i Olimpia zobaczyła piękny dom… w domu unosiła się jakaś dziwna aura, taka.. magiczna? Głos kobiety wezwą Oli do góry. 
Na powitanie wyszła jej ciemnoskóra, młoda i uśmiechnięta Simka. „Wiedziałam że przyjdziesz! W końcu jesteś! Moja Kochana! Jestem Grace” Ciepłymi słowami została powitana przez ową Simkę. Olimpia nie wiedziała skąd ta osoba ją zna.. zapytała więc „Witaj, ee… znamy się?”. „Oczywiście! Znaczy.. eh. Znałam Twoją babcię, wiedziałam że do Nas dołączysz i Nam pomożesz! O jak ja się cieszę!!” Odparła Garce. Grace widząc że Oli nie ma pojęcia o czym Ona mówi, zaproponowała krótka rozmowę. Olimpia była mega zdziwiona i z chęcią przystała na rozmowę.”

Ten naszyjnik który masz na sobie, znasz jego działanie i przeznaczenie, prawda?” Odparła Grace.
O: „Nie.. po prostu mam go od zawsze”… G: „Słuchaj.. Twoja babka wychowywała Cię, była czarodziejką, niestety pewnej nocy przyszedł człowiek Mroku i zabrał Nam Cię! I zabił Twoją babcię.. Nasz świat nie podniósł się po tej stracie, ale już z Nami jesteś! Nie oddamy Cię! Nie wierze!
„O: „Jaka babcia? Ja od zawsze byłam Wampirem.. odkąd pamiętam, musiałaś mnie z kimś pomylić, nikogo nie miałam na świecie poza Nim”…
G: „Niee!! To Ty! Miałaś 2 msc gdy On Cię porwał! Wychował na tego potwora! Ty nim nie jesteś!! Nie byłaś nigdy!”
O: „Jaki On!?”
G: „Vlad…”

Olimpia nie wiedziała co ma myśleć, pożegnała się z Grace i wybiegła z Jej domu. „Wariatka?”- pomyślała. Gdy udała się główną ulicę Glimmerbrook, wszyscy mieszkańcy gorąco ją witali z uśmichem na twarzy.

” O co tutaj chodzi? Czy ja nie urodziłam się Wampirem? Kim ja jestem? ” Myślała Olimpia.