Strona Glówna › Fora › SPOŁECZNOŚĆ › Blogi użytkowników › Fotostory Kasiuni ♥ › Odpowiedz na: Fotostory Kasiuni ♥
Olimpia mimo nadal trwającego szoku postanowiła spotkać się z Grace. Prosiła ją o wyjaśnienie tego całego cyrku..
O: „Od zawsze byłam Wampirem, miałam moce, wyrzekłam się tego na własne życzenie, jak możesz twierdzić że nie byłam nim?”

G: „Kilkanaście lat temu Twoi rodzice zostali zabici przez Vlada, opiekę nad Tobą przejęła babcia Róża. Róża była wspaniała i kochającą Simką, miała piękny dar- magię światła. Dbała o Ciebie i pielęgnowała, pewnej nocy wdarł się Vlad, nie mogła nic zrobić, zahipnotyzował ją a potem zabił. Vlad porwał Cię i cofnął czas o kilkaset lat, tak aby nikt nie mógł Cię odszukać, bo faktycznie Twoje babci na świecie nie było”
O: „To jest dziwne.. i nierealne… Niby po co ja Vladu?”

G: „Wiem jak to brzmi … ale to prawda. Nie wiem po co… moja babcia opowiadała mi, że masz moc taką jak Róża, Vlad bał się tej mocy i porwał Cię, wychował i wpoił swoją moc abyś była Wampirem jak on… wiedział że jesteś dużo silniejsza od Niego i bał się że straci moc.”
O: „Muszę z Nim porozmawiać…”
Olimpia pożegnała się z Grace i udała się do posiadłości Vlada. Ten z wielką rozkoszą przyjął ją w Zamczysku, liczył na powrtór Olimpii w jego szeregi.

V: „Moja droga! Wiedziałem że zmądrzejesz i wrócisz do mnie, do Nas!”
O: „Nigdy! Jak stałam się Wampirem? Kim była Róża? Słucham!”

Vlad zamieszał się, był zszokowany pytaniem Olimpii… jednak odpowiedział kłamstwem
V: „Urodziłaś się Wampirem, jesteś córką moich przyjaciół, współzałożycieli, zginęli z rąk Czarodziejów, a ja Cię wychowałem i pokochałem … A Róża? Ona zabiła Twojego ojca”
O: ” Kłamiesz!! Nie urodziłam się Wampirzycą! to Ty zabiłeś moich rodziców i Babkę- Różę! Porwałeś mnie, wpoiłeś swoją moc i wychowałeś na potwora! Jak mogłeś?”
V: „Bzdury! Opuść mój dom Olimpio, przyjdź jak ochłoniesz…..”

Olimpia wyszła, ale miała w głowie już plan, jak wydobyć od Vlada informacje … potrzebowała tylko trochę czasu…