Strona Glówna Fora SPOŁECZNOŚĆ Pogaduszki Piszemy tekst piosenki ?

ostatnio zaktualizowano przez Evaerynth 7 lat temu
5 uczestników
6 odpowiedzi
  • Autor
    Odpowiedzi

Jak tytuł mówi będziemy pisać tekst do piosenki. Oto zasady:

• Najpierw musimy wspólnie zdecydować w jakim języku ją napisać (polski bądź angielski). Później dajemy propozycję o czym będzie, jaki będzie tytuł i kto śpiewa piosenkę – kobieta czy mężczyzna.
    • Każda zwycięska propozycja będzie pisana przez uczestników zabawy.
    • Propozycje, które nie wygrały ostatnim razem będą miały szanse zostać zrealizowane później, jeśli wygrają głosowanie.
    • Tekst piosenki musi oczywiście przestrzegać regulaminu DOTsim.
    • Jedna osoba pisze jeden wers.
    • Refren jest pisany tylko jeden raz i nie może być, zbyt długi. Jeśli jakaś osoba uzna, że czas, by czas skończyć zwrotkę i zacząć refren, który został już wcześniej napisany po prostu napisze „[refren]”.

Jeśli o czymś zapomniałem to wspomnijcie o tym w komentarzach. Życzę miłej zabawy. ?

ArtSim
    Uczestnik

Fajny pomysł. Ja bym wolał mężczyznę, po polsku, ale nie wiem jaką tematykę?

zgadzam się z ArtSim i może coś chwytliwego tylu Męskie granie?

xxKEBSONxx
    Uczestnik

Ja bym stworzył coś w stylu wakacyjnego hitu lub jakiś hymn grających w serie The Sims

ArtSim
    Uczestnik

A może weźmiemy jakąś piosenkę z The Sims jak np Spotykamy się znowu co idzie zagrać na gitarze w czwórce lub bardziej ukryte jak piosenka „Plumbob (prowadzisz mnie przez mrok)” z opisu-historii  plakatów zespołu Bara-Bara

xxKEBSONxx
    Uczestnik

@ArtSim Też dobry pomysł

Evaerynth
    Uczestnik

Jestem za piosenką po polsku, może męski wokal i jakiś wesoły tekst?

Musisz być zalogowany, aby odpowiedzieć na ten temat.

😀 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😉 😊 😋